Twee nominaties voor stripauteurs in Frankrijk

In de marge van 'bd Boum', het 29e stripfestival van Blois, maakte de Association des Critiques et des journalistes de Bande Dessinée haar shortlist van 5 stripauteurs bekend die nog in aanmerking komen voor de 'Grand Prix de la Critique 2013'. Op die lijst staat ook Judith Vanistendael met  'David, les femmes et la mort', naar het Frans vertaald door Hélène Robbe en uitgegeven door Le Lombard.


Nix Billy Bob.jpgDe 'Grand Prix de la Critique' stelt zichzelf ten doel het stripverhaal, gepubliceerd in de Franse taal, te ondersteunen en te waarderen in een geest van ontdekking. De geselecteerde titels onderscheiden zich door hun sterke narratieve en grafische vormen en zijn opmerkelijk door hun kracht, hun originaliteit en hun vernieuwende omgang met een onderwerp of de middelen die de auteur inzet. De prijs wordt elk jaar uitgereikt sinds 1984. De prijswinnaar van 2012 was Bastien Vivès met 'Polina'. De prijswinnaar van 2013 wordt maandag 10 december bekend gemaakt.

In Parijs raakte tijdens de persconferentie over het 40ste Internationale Stripfestival van Angoulême bovendien bekend dat 'Billy Bob' van Nix opgenomen is in de officiële selectie in de categorie 'jeugd'.  Deze nominatie zorgt ervoor dat het boek in Frankrijk en internationaal erg zichtbaar wordt voor het professionele publiek, maar natuurlijk ook voor de geïnteresseerde lezer.  'Billy Bob' werd in Frankrijk gepubliceerd door Les Requins Marteaux met een opmerkelijke stoffen cover.

 

> Meer info over de Grand Prix de la Critique…

> Meer info over het 40ste Stripfestival van Angoulême en de officiële selecties… 

 

 

gepubliceerd op: 2012-12-03

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen