‘Appelmoes’ in Spanje bekroond met prijs voor ‘Beste prentenboek 2012’

'Compota de manzana', de Spaanse vertaling van 'Appelmoes' van Klaas Verplancke, is  bekroond met de prijs voor het 'Beste prentenboek 2012' door de Madrileense Boekverkopersvereniging.


Cover Klaas Verplancke Compota de manzanaHet selectieproces voor de bekroning verloopt in twee stadia. In een eerste stadium selecteren boekverkopers uit Madrid een aantal boeken uit alle mogelijke kandidaten en in een tweede, later stadium wijst een jury bestaande uit boekverkopers bij stemming de winnaar aan.

 

De jury baseerde haar keuze voor Verplanckes boek op de perfecte balans tussen de tekst en de beelden. Daarnaast sluit 'Compota de manzana' moeiteloos aan bij de leefwereld van jongere lezers en vertoont het boek een glimp van nostalgie die meteen de aandacht trekt van volwassenen. Het is een boek dat een realistisch beeld geeft van de relaties tussen ouders en kinderen, waar liefde veel verder gaat dan de eenvoudige gebaren van tederheid en de ruzies die dagelijks binnen families plaatsvinden.

 

De uitreiking van de prijs vindt plaats op 12 december 2012 om 21 uur in de ontvangsthal van de Círculo de Lectores Foundation.

 

'Appelmoes' werd vertaald in het Deens, Zweeds, Koreaans, Japans, Portugees, Spaans en Engels. Een Chinese en een Hongaarse editie zijn in voorbereiding. Het originele Nederlandstalige boek werd gepubliceerd door De Eenhoorn. Het artwork van 'Appelmoes' werd geselecteerd voor de prestigieuze Bologna Illustrators Exhibition 2012.

 

> Het juryrapport…

gepubliceerd op: 2012-11-08

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen