Twee belangrijke ‘Verzamelde gedichten’ gepubliceerd

Zowel van Leonard Nolens als van Charles Ducal verschenen onlangs twee verzamelbundels: 'Manieren van leven' en 'Alsof ik er haast ben'.


In april wordt Leonard Nolens, een van de meest markante dichters uit ons taalgebied, vijfenzestig jaar. Om dat te vieren werden zijn gedichten van 1975 tot zijn meest recente bundel 'Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen' in een lijvig boekdeel verzameld, onder de naam 'Manieren van leven'. Nolens is de meest geliefde en meest gelezen dichter in Vlaanderen. Op 25 april vindt er een groot feest plaats waarop bevriende dichters hommage aan Nolens zullen brengen in de vorm van gelegenheidsgedichten.

 

Ter gelegenheid van zijn vijfentwintigjarig dichterschap verschenen in april ook de verzamelde gedichten van Charles Ducal onder de titel 'Alsof ik er haast ben'. Ducal is een avontuurlijke dichter die landelijke of huiselijke taferelen koppelt aan poëtische uitvergroting of politiek engagement aan taalraffinement.

 

Beide verzamelingen zetten geen punt achter hun dichterschap, maar bevestigen het belang dat aan hun werk gehecht wordt.

gepubliceerd op: 2012-04-12

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen