'Ik wou' is een groot succes

'Ik wou', het aparte prentenboek van Ingrid Godon en Toon Tellegen, oogst niet alleen veel lof in Vlaanderen. Buitenlandse uitgevers staan ook in de rij.


Het prachtige portrettenboek 'Ik wou' van de internationaal erkende illustrator Ingrid Godon is een groot succes in Vlaanderen.  Een half jaar na publicatie is het al aan zijn derde druk toe. En dat is fijn, alleen al omdat het bewijst dat kwaliteit en een goede verkoop kunnen samengaan. Ook op de kinderboekenbeurs van Bologna was er veel interesse voor dit bijzondere boek.

 

De serie sterke kinderportretten, met teksten van de Nederlandse topauteur Toon Tellegen, raakt lezer tot in het diepst van hun ziel. Godon laat zien dat ze heel wat in haar mars heeft. Elk gezicht draagt zijn eigen specifieke verhaal en de doordringende blik van de kinderen laat je niet los. En dat is nog voor je Tellegens tekst hebt gelezen, die een inzicht in de hoofden van alle personages biedt.

Bij het boek hoort ook een tentoonstelling, die na een rondreis in Nederland en Vlaanderen onder meer Parijs en Genève zal aandoen.

 

De Duitse en Franse rechten van 'Ik wou' zijn al verkocht. Verschillende Engelstalige uitgeverijen hebben ook hun duidelijke interesse uitgesproken. Andere talen zullen ongetwijfeld snel volgen.

gepubliceerd op: 2012-04-12

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen