Literature from Flanders: Guest of Honour Special

Volgende week gaat de Frankfurter Buchmesse van start, waar Vlaanderen en Nederland dit jaar eregast zijn. Voor de gelegenheid publiceert het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) de brochure 'Literature from Flanders'.


Het VFL opent een venster op de wereld: Nederland en Vlaanderen zijn dit jaar gastland op de Frankfurt Book Fair, en dat wordt één groot feest. We presenteren ‘onze’ auteurs in de grootste boekenetalage ter wereld, we delen hun verhalen met een internationaal, professioneel publiek. En dat zetten we graag extra in de verf met de brochure 'Literature from Flanders'.

 

Uiteraard zijn we trots op de meer dan 300 vertalingen van Nederlandstalige titels die naar aanleiding van het gastlandschap verschenen in het Duits. We kijken ook uit naar de vele nieuwe ontmoetingen en contracten die gesmeed zullen worden tijdens deze Frankfurt Book Fair. Ons gastlandschap heeft ambitie en lef, het wordt een hefboom, een springplank van de Nederlandstalige literatuur naar de hele wereld.

 

Auteurs en uitgevers zaten niet stil, en wij verzamelden alweer een nieuwe reeks boeiende titels die we graag aan u willen voorstellen. 19 boeken, alle genres, elk op hun manier vernieuwend, onthutsend of gewoon prachtig. Verhalen die we delen, die ons raken en ontroeren. Blader, ontdek, en vertel ons wat u de moeite waard vindt. Hier, nu, in Frankfurt, of later, elders ter wereld: Wilkommen.

 

> Literature from Flanders (issuu) ...

> Literature from Flanders (PDF) ...

gepubliceerd op: 2016-10-13

Vorige Volgende Afdrukken Doorsturen